MOD Elektromekanik İnşaat 1995 yılından beri farklı ticari ünvanlarla yapısal, yapısal olmayan ve teknolojik çelik sistemler imalat ve montaj işleri, prefabrik yapılar ile elektromekanik sistemler inşaatları başta olmak üzere inşaat taahhüt sektöründe faaliyet göstermektedir.
2010 yılında kurulan MOD Elektromekanik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. kurulduğu tarihten bu yana çeşitli önemli altyapı ve üstyapı işlerini, Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli ülkelerde başarıyla gerçekleştirerek tamamlamış bulunmaktadır. MOD Elektromekanik İnşaat Ltd. Şti., her geçen gün değişen şartlara, ileri teknolojilere ve bilgi teknolojilerine, küresel ekonominin biçimlendirdiği koşullarda, bugüne dek kendisine yol göstermiş olan kalite ve güven ilkelerinden taviz vermeden uyum sağlamayı hedeflemektedir. Firmamızın başlıca amacı, yürütmekte olduğu faaliyetlerle yoluna devam ederken, her bir adımında çevreye yeni değerler ve yapıtlar kazandırmaktır.
Kalite Sistemi
MOD İnşaat tasarım, proje, malzeme temini ve montaj aşamaları dahil olmak üzere tüm faaliyetlerini yürürlükteki yerel ve uluslararası yasa, yönetmelik, norm ve standartlara uygun olarak yürütmeyi taahhüt etmektedir. Tüm hizmet ve taahhütlerin ifasında genel olarak ISO 9000:2008 serisi standartlara uygun faaliyet gösterilmektedir. Kalite Sisteminin ana hatlarını oluşturan başlıca prensipler aşağıda anlatılmıştır.
Herhangi bir sözleşme kapsamında, uygulanan idari ve teknik şartlar doğrultusunda taahhüt ve hizmetlerin temini ve tamamlanması için yürütülen tüm faaliyetler kalite sisteminin bir bileşeni olarak görülür. İşveren’e, İhale Makamı’na ve üçüncü şahıslara karşı olan yükümlülükler aşamalar halinde proje yönetim kavramı dahilinde koordine edilmesi ve gözden geçirilmesi gereken unsurlardır.
Bu kapsamdaki tüm idari işler ve koordinasyon taahhüt konusu faaliyetlerin idari, teknik sözleşme koşullarına, tasarım ve projelere, bütçe ve süre kısıtlamalarına uygun olarak tamamlanmasını amaçlamaktadır.
Etkin idari faaliyetler (proje yönetimi) ve koordinasyonu temin etmek için doğru iletişim kanallarında hem dahili, hem de harici yazışma ve iletişim başlıca araçtır. Bu türden bir iletişim sistemi etkin bir belge (dokümantasyon) yönetimi ve kayıt tutma sistemiyle temin edilir.
Bu kapsamda tüm malzemeler ve uygulama yöntemleri onay sürecinden geçirilmeli, tüm aşamalar kontrol ve test edilmeli, tüm yönetim birimlerinde sözleşme madde ve koşullarına uygunluk esas olmalıdır.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sisteminin başlıca hedefi hizmet ve taahhütlerin ifasını asgari risk ve tehlike ile yürütmektir. Her bir şantiye için özgün bir “İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve Çevre Koruma Planı” hazırlanmalıdır. Bu planda kazaların, hastalıkların ve diğer istenmeyen şartların oluşmasını engellemek için yöntemler önerilir. İSİG Planında işyerine özgü tüm riskler belirlenir, aynı zamanda öngörülen veya öngörülmemiş olan risklerin gerçekleşmesi durumunda uygulamaya konacak tüm hareket planları belirlenir. İSİG Planı doğrultusunda alınan önlemler işyerine ait sözleşme koşullarının uygulanmasını tehlikeye düşürebilecek her türden riske karşı alınacak önlemleri içermelidir. Bu doğrultuda saha personeli için yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uygun olarak tüm idari düzenlemeler yapılmalıdır. Tüm saha personelinin bu konuda eğitimi ve kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı için gerekli kaynaklar ayırılmış olmalıdır. Bu hususlar şantiyede periyodik olarak kontrol edilmeli ve plana uyulduğundan emin olunmalıdır. Planın ihlali durumları kayıt altına alınmalı ve buna sebep olan unsurlar giderilmelidir. İSİG Planı tüm risk değerlendirmelerini içermeli, öngörülen ve öngörülmeyen tüm risklerin gerçekleşmesi durumunda uygulanacak acil hareket planları tam olarak belirlenmelidir.
Çevre Koruma
Çevre Koruma Planı, tüm şantiyelerde kalıcı işlerin ifası sürecinde katı atıkların, atık suların, organik ve organik olmayan çöplerin, inşaat artıklarının ve inşaat malzemesinin çevreye kontrolsüz bir şekilde yayılmasının önlenmesi, bu atıkların toplanması ve atılması yöntemlerini tarif ederek, özgün çevre koruma hedef ve yaklaşımını belirlemelidir.
Planda her bir sözleşmede işyerinin bulunduğu coğrafi, ekolojik ortam gözönüne alınarak, muhtemel risklere karşı alınacak özel önlemler tam olarak belirlenmeli ve bölgeye özgü çevresel riskler bilimsel parametrelerle anlatılımış olmalıdır.